AARDLEK – DEMONSTRUCTIECONCERT

20 september 2017 Op 20 september zullen 200 eindexamenleerlingen ACEC bezoeken ter voorbereiding op hun compositieproject bij orkest de ereprijs. Tijdens het Demonstructieconcert zien leerlingen de muzikale mogelijkheden van orkest de ereprijs en kunnen zij de musici vragen stellen, waarna ze met deze kennis aan de slag kunnen met hun eigen compositie. Orkest… Lees verder »

ereprijs in Gaudeamus Muziekweek – Museum Speelklok

8 september 2017 Tijdens Gaudeamus Muziekweek brengt de ereprijs de beste werken van Young Composers Meeting 2017 ten gehore. Daarnaast staat Boogie Nights van Joe Cutler (jurylid Gaudeamus Award 2017) op het programma, dat hij speciaal voor de ereprijs schreef, plus Janco Verduins waanzinnige Distortion met Wilbert Bulsink op Hammondorgel. Dit alles in… Lees verder »

Transformatie-LAB Arnhem

2 september 2017 Muziektheater de Plaats, orkest de ereprijs en ArtEZ hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn van plan om in het nieuwe theaterseizoen 10 maal in het jaar haar deuren te openen voor jonge makers. De bedoeling van deze middag is dat je als (jonge) maker de kans krijgt om… Lees verder »

De ereprijs met Vera Westera en rappers Dani en Bahadir – Cultuurkwartier Open

27 augustus 2017 Veel componisten van nieuwe muziek zijn bekend met de hedendaagse jazz- en popcultuur en refereren hieraan in hun werk. Orkest de ereprijs is constant buiten de gebaande paden op zoek naar deze randgebieden van de nieuwe muziek en zal dit weer doen tijdens gratis festival Cultuurkwartier Open. Het programma bestaat… Lees verder »

AARDLEK – ereprijs meets ArtEZ componisten

4 juni 2017 ArtEZ Compositiestudenten van zowel de Bachelor als de Master opleiding hebben nieuw werk gecomponeerd, dat uitgevoerd gaat worden door orkest de ereprijs. Het betreft studenten uit drie studierichtingen: Compositie voor Film & Theater, Compositie Jazz/Pop en Klassieke Compositie. De stukken die u gaat horen én zien zijn zeer divers: muziek… Lees verder »