de ereprijs met Muziektheater De Plaats in ArnhemCS – 27 september tot en met 7 oktober 2017

ArnhemCS Muziektheater De Plaats maakt in samenwerking met orkest de ereprijs van Station Arnhem Centraal een tijdelijk grand-theatre. Zes muziektheaterscènes als een avontuurlijke reis door het mooiste theater van Nederland! Dansend trolley-plein Beweeg mee met de bewegingen van het trolley-plein. Trolleybussen komen af en aan. Zwenken. Aanzwieren. Stoppen. Optrekken. Uitzwieren. Deuren die open- en dichtgaan.Lees verder »

Datum:7 oktober 2017
Tijd:19.30
Lokatie:Arnhem CS
Prijs:

ArnhemCS

Muziektheater De Plaats maakt in samenwerking met orkest de ereprijs van Station Arnhem Centraal een tijdelijk grand-theatre. Zes muziektheaterscènes als een avontuurlijke reis door het mooiste theater van Nederland!

Dansend trolley-plein
Beweeg mee met de bewegingen van het trolley-plein. Trolleybussen komen af en aan. Zwenken. Aanzwieren. Stoppen. Optrekken. Uitzwieren. Deuren die open- en dichtgaan. Mensen die trolley in-, trolley uitstappen. Station in, station uit. Stad in, stad uit. Altijd. Overal.
choreografie Noura Rezgui
Wachten op waarheen?
Twee mannen. Oude mannen. Wachten. Hoelang? Hele leven? Op wie? Op elkaar? Op iemand anders? Iets anders? Om wat? Om te vertrekken? Ze hebben de tijd. Ze hadden de tijd. Ze hebben weinig tijd meer over. Hoe lang kun je wachten op een vertrek? En trouwens … vertrek waarheen? “Dat zou jij toch weten?”
tekst en regie Albert Hoex, vrij naar Beckett
Duet
Een ontmoeting te midden van langs elkaar heen trekkende mensen.
cast twee dansers en orkest de ereprijs
choreografie Dunya Jocic
De Kiss&Ride opera
Wie brengt wie weg? Wie komt voor wie aan? Autodeuren slaan open, autodeuren klappen dicht. En daartussendoor de overbekende dialogen. “Het was gezellig! Tot de volgende keer! Pas je goed op? Wat leuk dat je er bent! Je bent niks veranderd! Liefste! Stap snel in dan zijn we weg! Sterkte! Succes! Tot volgende week! Tot volgend jaar! Bel je als je….?” Kiss&ride taal. Overal ter wereld hetzelfde. Hap-snap-taal bij het aankomen en weggaan. Tijd om deze hap-snap momenten te vereeuwigen tot opera.
cast zangensemble Schudden voor Gebruik, studenten muziektheater ArtEZ en figuranten
tekst en regie Albert Hoex
De ziel is een reiziger
Het trappenhuis tussen station en parkeergarage is een doolhof van trappen, trappenhuizen, liften, in- en uitgangen en verlichte nooduitgang-bordjes. Een plek om te (ver)dwalen. Zoals elke reiziger een (ver)dwaler is, tijdelijk op weg in een niemandsland tussen het een en ander. De ziel van reizen is (ver)dwalen.
cast Muziektheaterkoor De Plaats, één danser en een mezzo sopraan
tekst Albert Hoex
compositie Lucas Wiegerink
regie Lise-Lott Kok
Bestemming (on)bekend
Waar reizigers iedere minuut van de dag komen en gaan. Hollend. Zoekend. Aarzelend. Hand in hand. In drommen. Alleen. Starend. Bepakt. Gezakt. Afscheid nemend. Elkaar weerziend. Altijd alles in beweging. Bestemming? Meestal bekend. Soms onbekend. Te midden van deze dagelijkse beweging vijftig dansers. Die meebewegen. Of juist stilstaan waar iedereen beweegt. Die hoe dan ook van al die dagelijkse beweging één dans maken. Een dans voor ontelbaar veel reizigers.
cast studenten van de opleiding docent dans ArtEZ en ontelbaar veel reizigers
choreografie Cecile van de Berk
Epiloog
Waar alles en iedereen samenkomt. Het einde van de reis. Orkest de ereprijs speelt in de stationshal de grande finale.

Voorstellingen
woensdag 27 t/m zaterdag 30 september
woensdag 4 t/m zaterdag 7 oktober
aanvangstijd 19:30 uur

terug naar agenda overzicht »