YCM

24ste Young Composers Meeting

Datum:
26 februari 2018
Tijd:
Locatie:
Gigant Apeldoorn

Uit ruim 100 aanmeldingen zijn 16 deelnemers van over de hele wereld geselecteerd om deel te nemen aan de 24ste Young Composers Meeting. Onder begeleiding van senior composers Martijn Padding, Richard Ayres, Calliope Tsoupaki en Nicole Lizee zullen de jonge componisten werken aan hun talent, kennis, netwerk en het eindresultaat van de week: hun composities voor orkest de ereprijs.

Discursief programma
Zoals ieder jaar vertellen de senior composers tijden de Young Composers Meeting over hun vak en werken door middel van lezingen. Dit jaar zullen deze avonden worden geleid door Merlijn Kerkhof, musicoloog, schrijver en journalist voor de Volkskrant. Hij zal de senior composers alles vragen over het vak, hun stijl en muziek maar ook over de uitdagingen waar zij voor komen te staan. Voor de deelnemers buitengewoon leerzaam, maar ook voor anderen zeer interessant. De live-interviews zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Maandag 26 februari – 20.00 u – Podium Gigant: Trevor Grahl & Alison Isadora
Dinsdag 27 februari – 20.00 u – Podium Gigant: Martijn Padding & Richard Ayres
Donderdag 1 maart – 20.00 u – Podium Gigant: Georgi Sztojanov

Openbare repetities
Ook vrij toegankelijk: de openbare repetities van YCM, maandag t/m donderdag van 10.00 – 13.00 u en van 14.00 – 17.00 u in de concertzaal van Gigant. Tijdens de repetities worden de werken van de deelnemers minutieus tegen het licht gehouden. Wat is het uitgangspunt, waar liggen de accenten, wat kan er beter? Ook deze repetities zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Treed binnen en ervaar de muziek van morgen, verser kan bijna niet!

Zoals ieder jaar worden er tijdens YCM lezingen gehouden door de senior composers. Deze zijn vrij toegankelijk en vinden van maandag 26 februari t/m donderdag 1 maart iedere avond om 20.00 u plaats in de concertzaal van Gigant. Ook vrij toegankelijk: de openbare repetities van YCM, maandag t/m donderdag van 10.00 – 13.00 u en van 14.00 – 17.00 u in de concertzaal van Gigant. Tijdens deze repetities worden de werken van de deelnemers minutieus tegen het licht gehouden.

De deelnemers van YCM 2018 zijn: Nick van Elsen – Patryk Kusiak – Corie Rose – Remy Alexander – Andrew Watts  – Vicente Hansen – Julian Maple-Oliveira – Katarzyna Krzewinska – Petra Stahovnik – Felix Ho Ming Cheung – James Alexandropoulos McEwan – Baldwin Giang – Alisson Kruusmaa – Nursalim Yadi Anugerah – Linda Leimane

« terug naar agenda overzicht