Foto: Marije van den Berg

Festival Dag in de Branding

Bestel hier tickets

Datum:
24 november 2018
Tijd:
17:00
Locatie:
Theater aan het Spui, Den Haag
Prijs:
€12,50-€16,00

Op zaterdag 24 november 2018 ontvangt artistiek leider Wim Boerman tijdens de 50e editie van Festival Dag in de Branding de Theo Bruins Prijs uit handen van de Gemeente Den Haag en de Johan Wagenaar Stichting. Dit vanwege zijn inzet voor talentontwikkeling en muziekeducatie met orkest de ereprijs.

De uitreiking vindt plaats in het Theater aan het Spui in Den Haag door de Haagse wethouder van Cultuur. Ter gelegenheid van de prijsuitreiking zal de ereprijs een selectie uit bijna 25 jaar Young Composers Meeting spelen. Dit is onderdeel van de extra feestelijke 50ste editie van Festival Dag in de Branding.

De Theo Bruins Prijs is een prijs van de Gemeente Den Haag op voordracht van de Johan Wagenaar Stichting, bestemd voor een persoon die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor het Nederlandse muziekleven. Daarbij kan het gaan om een publicist, een dirigent, een uitvoerend musicus of een organisator. In 2013 werd de Theo Bruins Prijs voor het laatst uitgereikt aan dirigent en musicus Reinbert de Leeuw.

Programma
Michael Wolters – A nice day out (zang en piccolo: Jacqueline van Brink)
Patryk Kusiak – Temptation (YCM laureaat 2018) (zang door studenten KC: Ana Maria Lopes, Carolina Luís, Francisca Branco)
Raphael Languillat – Studie super Flagellationem (YCM laureaat2016 / Gaudeamus 2018)
Alisson Kruusmaa – Rain (YCM laureaat 2018) (zang: Carolina Luis, student KC)
Baal – teksten Bertolt Brecht, muziek Chiel Meijering (Jeroen van Venrooij: acteur/zanger – regie: Xander Straat)
Jonathan Brigg – Circus

Foto: Marije van den Berg

« terug naar agenda overzicht