RKST21 – Openingsconcert YCM

Datum:
24 februari 2019
Tijd:
16.00 u
Locatie:
CODA, Apeldoorn
Prijs:
Vrije entree

Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs bundelen hun krachten als RKST21 om de toekomst van de klassieke muziek te ontdekken. Tijdens deze editie speelt RKST21 werken van upcoming componisten en veteranen van de hedendaagse muziek: uitdagend, onverwacht, maar bovenal ook zeer herkenbaar.

Muziek van vandaag en morgen
Klassieke muziek maar dan anders: we horen elementen uit de pop, folk en jazz. RKST21 brengt een ode aan de big bands van de jaren ’50 met Monument for Graettinger van de Nederlandse grootheid en muzikale voorloper Louis Andriessen. We horen Ted Hearne’s Is It Dirty, een liefdesbrief aan het rauwe New York waarin klassiek wordt gemengd met jazz en pop. Het stuk wordt gezongen door de Arnhemse zangeres Vera Westera en Silencio Pinas.

Componisten van nu
Eigentijdser en actueler kan A Brand New Day niet zijn: Trevor Grahl, Dolf de Kinkelder en Ali Can Puskulcu schreven speciaal voor deze editie nieuwe werken, vers van de notentafel. De ‘echte’ componisten van de toekomst komen bij het concert in Arnhem ook aan bod: orkest de ereprijs speelt dan een aantal korte composities van muziekschoolleerlingen in het kader van het project in 1 weekend componist en de compositie van twee middelbare scholieren die zij schreven voor het ereprijs compositieproject.

Programma
Grahl – Κάποτε (2017) Sopraan: Caroline Cartens
Dolf de Kinkelder – TAO II Augmented (2017) Sopraan: Caroline Cartens
Bracci – Una Notte (2016)
Andriessen – Monument for Graettinger (2011)
Hearne – Is it dirty (2010) Zang: Silencio Pinas & Vera Westera
Ali Can – Puskulcu Tasselmaker (2017)

« terug naar agenda overzicht