A Brand New Day

RKST21: A Brand New Day

Bestel hier tickets

Datum:
24 februari 2018
Tijd:
20:00
Locatie:
Musis Arnhem
Prijs:
€15 (CJP €10)

Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs bundelen hun krachten als RKST21 om de toekomst van de klassieke muziek te ontdekken. Tijdens deze editie speelt RKST21 werken van upcoming componisten en veteranen van de hedendaagse muziek: uitdagend, onverwacht, maar bovenal ook zeer herkenbaar.

Klassieke muziek maar dan anders: we horen elementen uit de pop, folk en jazz. RKST21 brengt een ode aan de big bands van de jaren ’50 met Monument for Graettinger van de Nederlandse grootheid en muzikale voorloper Louis Andriessen. We horen Ted Hearne’s Is It Dirty, een liefdesbrief aan het rauwe New York waarin klassiek wordt gemengd met jazz en pop.

Eigentijdser en actueler kan A Brand New Day niet zijn: Trevor Grahl, Dolf de Kinkelder en Ali Can Puskulcu schreven speciaal voor deze editie nieuwe werken, vers van de notentafel. De echte ‘componisten van de toekomst’ komen ook aan bod: orkest de ereprijs speelt een aantal korte composities van muziekschoolleerlingen in het kader van het project in 1 weekend componist en de compositie van twee middelbare scholieren die zij schreven voor het ereprijs compositieproject.

A BRAND NEW DAY – RKST21

Clark Rundell – dirigent
Caroline Cartens – sopraan
Silencio Pinas  – zang
Vera Westera – zang

Trevor Grahl – Κάποτε (2017)
Dolf de Kinkelder – TAO II Augmented (2017)
Giuliano Bracci – Una Notte (2016)
Louis Andriessen – Monument for Graettinger (2011)
Ted Hearne – Is it Dirty (2010)
Ali Can Puskulcu – Tasselmaker (2017)
muziekschoolleerlingen en middelbare scholieren – diverse korte werken

« terug naar agenda overzicht