• Home
  • News
  • Aspasia Nasopoulou as of 1 januari 2021 new artistic leader of de ereprijs

Aspasia Nasopoulou as of 1 januari 2021 new artistic leader of de ereprijs

She will follow up Wim Boerman who will step back after 40 years. 

The orchestra found a visionary composer/musician in Aspasia Nasopoulou with a strong musical heart. She wants to accelerate the efforts in talent development and go fast forward with new repertoire. The orchestra is impressed by her enthusiasm and ideas for the future!


Over Aspasia Nasopoulou
Aspasia Nasopoulou (Athene, 1972) studeerde piano en compositie in Piraeus, Athene en Amsterdam. Als componist en organisator werkte zij veelvuldig samen met musici, dansers, dichters en kunstenaars. Haar werk werd uitgevoerd in binnen- en buitenland door ensembles en solisten als Ralph van Raat, DoelenKwartet, Wishful Singing, Bram van Sambeek, Concord Ensemble (Dublin) en Alma Mahler Sinfonietta (Italië).

Vanaf 2016 is Aspasia curator van Composer’s Treat, een artist-in-residence-programma voor componisten, onderdeel van Cultureland. Samen met klarinettiste Fie Schouten programmeert ze Nieuwe Noten Amsterdam, een concertserie voor hedendaagse kamermuziek in het Plein Theater in Amsterdam.

Bestuurslid Mayke Nas over de aanstelling van Aspasia Nasopoulou: “In Aspasia vindt de ereprijs niet alleen een fijngevoelig componist, maar ook een creatieve geest en organisator die aanlokkelijke ambitieuze plannen heeft om de belangrijke rol die de ereprijs in de nieuwe muziek speelt verder te laten groeien en bloeien."