• Home
  • News
  • Wim Boerman recieves Theo Bruins Award

Wim Boerman recieves Theo Bruins Award

Wim Boerman

Goed nieuws! Op zaterdag 24 november 2018 ontvangt artistiek leider Wim Boerman  deTheo Bruins Prijs.

Dit tijdens de 50e editie van Festival Dag in de Branding uit handen van de Gemeente Den Haag en de Johan Wagenaar Stichting, vanwege zijn inzet voor talentontwikkeling en muziekeducatie met Orkest de Ereprijs.

De Theo Bruins Prijs is een prijs van de Gemeente Den Haag op voordracht van de Johan Wagenaar Stichting, bestemd voor een persoon die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor het Nederlandse muziekleven. Daarbij kan het gaan om een publicist, een dirigent, een uitvoerend musicus of een organisator. In 2013 werd de Theo Bruins Prijs voor het laatst uitgereikt aan dirigent en musicus Reinbert de Leeuw. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 24 november 2018 in de Nieuwe Kerk in Den Haag door de Haagse wethouder van Cultuur. Ter gelegenheid van de prijsuitreiking zal Boermans eigen Orkest de Ereprijs een selectie uit bijna 25 jaar Young Composers Meeting spelen. Dit is onderdeel van de extra feestelijke 50ste editie van Festival Dag in de Branding.

Uit het juryrapport: “Met niet aflatende inzet heeft hij een groot publiek in Nederland en daarbuiten weten te winnen voor nieuwe gecomponeerde muziek, maar ook generaties scholieren geleerd hoe belangrijk het is dat je jezelf in muziek kunt uitdrukken. (…) Met de Theo Bruins Prijs eert de Gemeente Den Haag anno 2018 een uitvoerend musicus die net als pianist Theo Bruins zijn leven en werken in dienst stelt van de nieuwste muziek door componisten bedacht. Daar is nooit genoeg van.

Foto: Roelof Rump