School

The orkest de ereprijs is very active in the domains of schools by teaching youngsters how to compose.

 

Het orkest de ereprijs onderneemt veel voor en met scholieren, waaronder het leren componeren. In het menu vind je onze projecten. Het ereprijs Compositieproject op scholen kent een bijzondere vorm van interactiviteit en verbinding. Het is een laboratorium in handen van jongeren met de ereprijs als instrument. In Apeldoorn laten we rond de honderdvijftig jongeren jaarlijks kennis maken met het orkest tijdens het Demonstructie concert. We vragen een jonge professionele componist te vertellen over haar/zijn werk en gebruiken hierbij de ereprijs ondersteboven en binnenstebuiten.

Het Demonstructieconcert vindt plaats in samenwerking met Schoolmuziek studenten ArtEZ (Zwolle) die de senior componist interviewen, en waarbij scholieren uit Apeldoorn, Doetinchem, Ede, Barneveld, Almelo, Amersfoort, Bochum, Hattingen en Nijmegen het concert bijwonen. 

 

 

In voorgaande jaren heeft de ereprijs ook 'pressure cooker' projecten gedaan waarbij jongeren in een weekend een compositie maakten voor het orkest. Zie hieronder de trailer van die projecten: