7 december 2018 | BAAL, Brecht, Breuker | Deventer Schouwburg

Na succesvolle concerten in april en mei van dit jaar, presenteert orkest de ereprijs opnieuw het programma BAAL, Brecht, Breuker.
 

Op het programma staat Baal, gecomponeerd door Chiel Meijering. Baal (1918) was het eerste toneelstuk van Bertolt Brecht en vertelt het verhaal van een jonge poëet die zich afzet tegen de conventies van de bourgeoisie. In zijn zoektocht naar drank en vrouwen laat hij een spoor van vernieling achter.

Daarnaast horen we het laatste stuk dat grootheid Willem Breuker componeerde voordat hij overleed in 2010. Breuker was één van de sleutelfiguren van de Nederlandse improvisatie en een vooraanstaand componist. Zijn onstuimige en onvoorspelbare De Verdubbelaar overschrijdt alle genrerestricties en werd speciaal voor de ereprijs geschreven. De sterke invloeden van jazz horen we ook in het nieuwe stuk van Bernard Hunnekink, trombonist in het voormalig Willem Breuker Kollektief.

Van de Nederlandse componist Guus Janssen en de Britse componist Michael Wolters presenteren we een nieuw werk, dat in november 2018 in première ging in Musis, Arnhem. Extravagante Consonanten bestaat uit parafrases van het stuk ‘Consonanze Stravaganti’ van Giovanni de Macque, gecomponeerd rond 1600. Dit komt voort uit Janssens jarenlange fascinatie voor deze muziek. Michael Wolters haalt zijn inspiratie uit de stad Hamburg.


Programma

Chiel Meijering – Baal (2011)
Willem Breuker – De Verdubbelaar (2010)
Bernard Hunnekink – Over toeters en blazers (2018)
Guus Janssen – Extravagante Consonanten (2018)
Michael Wolters – Hamburger Club Music (2018)

Datum: 7 december 2018
Tijd: 20:30
Locatie: Deventer Schouwburg
Prijs: 20 euro

Meer informatie en tickets