• Start
  • Concertagenda
  • 25 februari 2019 | YCM: Nachtconcert Ensemble Modelo62 | Gigant, Apeldoorn

25 februari 2019 | YCM: Nachtconcert Ensemble Modelo62 | Gigant, Apeldoorn

Na afloop van de lezingen vinden op de maandag, dinsdag en woensdag nachtconcerten plaats van 22.00 tot 23.00 uur. Deze concerten zijn in de concertzaal in Gigant.

Met een combinatie van ambitieuze, innovatieve programmering en een hoge standaard van prestaties, heeft Ensemble Modelo62 uit Den Haag een internationale reputatie opgebouwd in hedendaagse experimentele muziek. De naam Modelo62 werd geïnspireerd door de speelse precisie die werd opgeroepen in de romans van de Argentijnse schrijver Cortázar, waarin de personages onafhankelijk opereren maar ook samenwerken, om een ​​systeem te vormen dat groter is dan de som van de delen.

Deze dynamische samenhang in het ensemble leidt tot strakke, energieke uitvoeringen die de composities tot leven brengen en ze aanzienlijke erkenning hebben opgeleverd, zowel van het publiek als van de pers. Dit komt ook tot uiting in de manier waarop de muzikanten het experiment benaderen, met een opmerkelijke openheid, die aanleiding geeft tot nieuwe ideeën en technieken die gebruik maken van een breed scala aan muziekstijlen.

Ensemble Modelo62, opgericht in 2001, is te gast geweest op de belangrijkste nieuwe muziekfestivals en -locaties van Nederland, zoals Gaudeamus Muziekweek, Dag in de Branding en November Music. Ze namen deel aan de Internationale Zomercursus in Darmstadt in 2010 en hebben getoerd in het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Mexico en Argentinië.

Bekijk de trailer via deze link


Overige nachtconcerten:
Maandag 25 februari: Nachtconcert Modelo62
Dinsdag 26 februari: Nachtconcert The Chronometers Orchestra ft Matangi Quartet
Woensdag 27 februari: Nachtconcert Decibel

Kaarten voor de Nachtconcerten kosten €10,00 en zijn te bestellen via Podium Gigant: www.gigant.nl / 055 521 63 46