27 februari 2019 | YCM: Nachtconcert Decibel | Gigant, Apeldoorn

Na afloop van de lezingen vinden op de maandag, dinsdag en woensdag nachtconcerten plaats van 22.00 tot 23.00 uur. Deze concerten zijn in de concertzaal in Gigant.


Gevormd in 2003 door de Ierse componist Ed Bennett, en onlangs beschreven in The Guardian als een ensemble dat 'niet-classificeerbare, rauwe muziek met enorme energie en verbeelding' uitvoert, verkent Decibel experimenteel, energiek, extreem en ongewoon werk dat meestal bestaat tussen, of buiten de gebruikelijke categorieën. Ze spelen hedendaagse muziek die een direct versterkt instrumentaal ensemble-geluid combineert met elektronica, improvisatie en in sommige gevallen theatrale elementen.

Afgezien van het in première brengen van vele werken van Ed Bennett, heeft Decibel gewerkt met een breed scala aan componisten en kunstenaars, waaronder Louis Andriessen, Heiner Goebbels, Laurence Crane, Howard Skempton, Michael Finnissy, Joe Cutler en Michael Wolters. De groep heeft ook samengewerkt met kunstenaars uit verschillende disciplines, waaronder videokunstenaars en choreografen.

Sinds Decibel's eerste concert in Belfast in 2003 hebben ze in concertzalen, bibliotheken, velden, sculpturen, scholen en kunstgalerijen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland opgetreden, leidend tot een enthousiast publiek en lovende kritieken. De recente cd van de groep van Ed Bennett's muziek 'My Broken Machines' op NMC Records was de nr. 1 Contemporary CD van 2011 van Time Out Chicago.

Overige nachtconcerten:
Maandag 25 februari: Nachtconcert Modelo62
Dinsdag 26 februari: Nachtconcert The Chronometers Orchestra
Woensdag 27 februari: Nachtconcert Decibel

Kaarten voor de Nachtconcerten kosten €10,00 en zijn te bestellen via Podium Gigant: www.gigant.nl / 055 521 63 46