Aljosja Buijs

Aljosja Buijs studeerde piano en kamermuziek bij Janine van Mever, Marjès Benoist en Willem Brons in Arnhem en Amsterdam.
Tijdens zijn studie begeleidde hij de operaklas van het conservatorium en na zijn kamermuziekopleiding kon hij direct aan de slag als correpetitor aan het ArtEZ Conservatorium.

Hij concerteerde als solist in concerten van Beethoven, Mozart, Haydn, Gershwin, Saint Saëns en Janacek en speelde in zeer verschillende ensembles in van Schotland tot China.

Lesgeven is een grote liefde van Aljosja en nieuwe muziek speelt hierbij een belangrijke rol. Zo ging Opera Antonio, een opera geheel gemaakt door zijn leerlingen van 6 tot 18, in 2013 in première met 4 zangers, een acteur en Aljosja achter de piano. Een nieuw compositieproject met dansers staat momenteel in de steigers.
Op het ArtEZ Conservatorium is hij nu o.a. verantwoordelijk voor de vooropleiding, coördinator Educatieve Vakken en pianodocent. Aljosja is hiernaast medeoprichter en voorzitter van het bestuur van de Nieuwe Arnhemse Muziekschool.

www.aljosjabuijs.nl

« Terug naar alle musici