Peter de Hoop

Peter de Hoop groeide op in Waalwijk, als de jongste zoon in een muzikaal gezin. Er was altijd wel muziek te horen in zijn jeugd: zijn vader zong en begeleidde zichzelf daarbij op piano of de gitaar en op school en in de kerk zong hij iedere dag psalmen.
In de kerk zag en hoorde Peter op zijn achtste voor het eerst de trompet, die hij meteen prachtig vond. Op de muziekschool en in de harmonie begon hij met trompet spelen. Vanwege zijn lengte en iets te dikke lippen stapte hij op zijn veertiende over op de trombone. Op aanraden van zijn docent Piet Joris ging Peter na de HAVO naar het conservatorium in Tilburg, waar hij de vooropleiding deed bij Henri Aarts. Na de dienstplicht te hebben vervuld vervolgde hij zijn studie aan het Stedelijk Conservatorium van Arnhem bij Kees Blokker. Hier behaalde hij zijn masterdiploma (UM) in 1990.

Als freelance trombonist speelde Peter als remplaçant bij diverse orkest, waaronder Het Brabants Orkest en Het Gelders Orkest. In 1997 sloot hij zich aan bij orkest de ereprijs. Daarnaast speelt hij in ska-band The Scattered Lights en jazz-funkkwartet Chamberfunk. Als docent was hij werkzaam bij de Veghelse muziekschool en geeft hij momenteel les aan 25 tromboneleerlingen van alle leeftijden.

De combinatie van uitvoerend musicus en docent vindt Peter ideaal. Aan de ene kant is er de uitdaging van het spelen van nieuwe muziek met de ereprijs en aan de andere kant is er het contact met leerlingen en de uitdaging om hen enthousiast te maken voor de trombone en de muziek.

www.peterdehoop.nl/

« Terug naar alle musici