Auditie-oproep!

Auditie-oproep!

Orkest de ereprijs is op zoek naar zangers en zangeressen voor meerdere rollen in de Nederlandstalige opera ST. LOUIS BLUES in september 2019 van componist Chiel Meijering en librettist Paul Binnerts. De uitvoeringen vinden plaats in Musis in Arnhem.

De opera St. Louis Blues is gebaseerd op ware gebeurtenissen in het jaar 1939.

1939-2019: 80 jaar na dato! We herdenken, maar doen dat in een tijdsgewricht dat ons bij wijze van spreken mee aan tafel laat zitten op de St. Louis. Mee laat varen met de Afrikaanse en Arabische vluchtelingen op hun gammele bootjes in de Middellandse Zee teneinde toevlucht te zoeken op het Europese vasteland. Onze reacties en handelingen verschillen nauwelijks van de havenautoriteiten in Miami of in Europa in 1939, die het schip de toegang weigerden. Daarom moeten we het verhaal nogmaals vertellen. Wederom de beelden tonen en wijzen op de “Unzulänglichkeit Menschliches Strebens” (naar B. Brecht).

Audities:
Aanmelden met CV en minimaal 1 opname, vóór 21 december 2018 via info@ereprijs.nl
De audities worden gehouden op 28 en 29 januari in de zaal van orkest de ereprijs, ACEC gebouw – derde verdieping, Roggestraat 44 te Apeldoorn – Tussen 10.00 – 17.00 uur/repetitor aanwezig.

We zoeken 3 sopranen, 1 mezzo, 4 tenoren en 2 baritons

Kandidaten worden geacht twee stukken voor te bereiden:
1 fragment uit de opera ST. LOUIS BLUES (ontvangt de kandidaat na uitnodiging voor de auditie)
1 stuk naar keuze, dat de aard van de stem goed tot zijn recht laat komen
De jury bestaat uit: Chiel Meijering (componist), Jeroen Kriek (regie), Wim Boerman (artistiek leider de ereprijs) en Gerda Kalsbeek (directeur stichting touchstones).

Uitvoeringen en betaling:
Er staat een werk-weekend (workshop) gepland op 23 en 24 maart met regisseur Jeroen Kriek, co-regisseurs Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt, en de artistiek leider van de ereprijs Wim Boerman.
De repetities vinden plaats vanaf 19 augustus 2019.
Tussen 10 en 15 september 2019 wordt de opera 8/10 keer opgevoerd in de Muzenzaal (de onlangs gerenoveerde Concertzaal) van Musis Sacrum in Arnhem.
Het honorarium voor elke zanger(es) bedraagt € 2.500,- bruto excl. btw (voor workshop – repetities vanaf 19 augustus – 10 tot en met 15 september 8/10 voorstellingen) en excl. reis- en verblijfkosten.

Over het stuk:
Zie bijlage voor synopsis en concept. Het gehele stuk is via Spotify te beluisteren https://open.spotify.com/album/4yKMaToWrI2010Xf4aYVa9?si=FX_92u0DSxa1VH3vOasOIQ

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Wim Boerman: wim@ereprijs.nl

De opera ST. LOUIS BLUES wordt geproduceerd door orkest de ereprijs, stichting touchstones en Musis/Stadstheater Arnhem