Roché van Tiddens

“Het jy die Olifant gehoor?” tijdens Masterclass Apeldoorn 2017

Tijdens de 23e Young Composers Meeting won Roché van Tiddens de compositie-opdracht voor Masterclass Apeldoorn. Het resultaat hiervan, Het jy die Olifant gehoor?, was op 30 augustus tijdens het slotconcert van de Masterclassweek te horen in Theater Orpheus.

De Zuid-Afrikaanse Roché van Tiddens (1990) laat zich in zijn composities vaak inspireren door de geluiden van de Afrikaanse natuur. Zo ook in het werk dat hij componeerde voor Masterclass Apeldoorn 2017. De ritmische polyfonie van de compositie creëert een wilde en onvoorspelbare soundscape. Onverwachte fortissimo’s representeren het geroep van de olifanten, die andere dieren waarschuwen voor gevaar. De soundscape van het stuk verandert: het ecosysteem reageert op het geroep van de olifanten. Heb je de olifanten gehoord?

Orkest de ereprijs is trots op het resultaat van de compositie-opdracht en hoe deze heeft bijgedragen aan de talentontwikkeling van jonge componisten en musici. Ben jij of ken jij een jonge componist die ook mee zou willen dingen om een dergelijke compositie-opdracht? De inschrijvingen voor de eerste selectieronde van YCM 2018 zijn geopend. Het aanmeldformulier is hier te vinden.