Ontheemd!: Cast compleet

Ontheemd!: Cast compleet

Arash Roozbehi en Merlijn Runia zijn toegevoegd aan de cast van Ontheemd!, over het moeten aarden in een vreemd land. Zij zullen de hoofdrollen van Hij en Zij vertolken in deze actuele opera. Samen met orkest de ereprijs voeren zij de toeschouwer mee in het leven van een gevlucht echtpaar en maken zij op indringende wijze hun vervreemding van elkaar, hun geboorteland en hun nieuwe thuisland zichtbaar.

De Iraanse bariton Arash Roozbehi studeerde zang aan het Yerevan State Conservatorium in Armenië en aan het ArtEZ Conservatorium bij Marjan Kuiper en Claudia Paracca. Door zijn flexibele, wendbare bariton en aangenaam timbre heeft Roozbehi zich ontwikkeld tot gewild solist. Hij soleerde in onder andere de requia van Fauré en Duruflé, diverse missen van Mozart en de Passionen van Bach. Zijn grote liefde is opera: zo vertolkte hij de titelrol in ‘Don Giovanni’ en genoot hij landelijke bekendheid en lovende kritieken als Tsaar Peter de Grote in The Tsar, his wife, her lover and his head.

Mezzosopraan Merlijn Runia studeerde af aan de Dutch National Opera Academy, waar zij les kreeg van Sasja Hunnego. Zij zong altsolo’s in onder andere Bachs Matthaüs Passion, Durufle’s Requiem en Rossini’s Petite Messe Solennelle. Daarnaast heeft Runia een uitgebreide staat van dienst op het gebied van opera: ze vertolkte onder meer de rollen van Cherubino in Le Nozze di Figaro, Dorabella in Così fan tutte en Dido in Dido and Aeneas. Dat Runia’s stem een divers repetoire aankan getuigen haar rollen als Kathy in Arnoud Noordegraafs As Big As The Sky en die van Bac in Who’s afraid of Orfeo, een productie van orkest de ereprijs.

De kaartverkoop voor Ontheemd! is gestart. Bestel nu uw kaarten!