• Start
  • Nieuwe opdrachtcompositie voor Hans Koolmees

Nieuwe opdrachtcompositie voor Hans Koolmees

Met trots kunnen wij delen dat het Fonds Podiumkunsten een aanvraag voor compositie-opdracht van orkest de ereprijs heeft gehonoreerd! In het najaar van 2020 zal een nieuw werk van Hans Koolmees in première gaan.

Hans Koolmees werd geboren op 27 oktober 1959 in Abcoude (U). Hij studeerde aan het toenmalige Rotterdams Conservatorium compositie bij Klaas de Vries en orgel bij Jet Dubbeldam.

Momenteel is hij werkzaam als componist, organist, en als docent compositie en instrumentatie aan Codarts. Van 2002 tot 2007 was hij artistiek leider van het Doelen Ensemble. In 2009/2010 verbleef hij als artist in residence een jaar in het Van Doesburghuis in Meudon nabij Parijs. Van 2010 tot 2012 was hij voorzitter van de Unie van Componisten in Nederland.

Zijn composities werden uitgevoerd door o.a. Oliver Knussen, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Daniel Reuss, Cappella Amsterdam, Jurjen Hempel, het DoelenEnsemble, het Schönberg Kwartet, Ellen Corver, het Schönberg Ensemble, Lucas Vis, Orchestre d’Auvergne, Calefax Rietkwintet, Domestica Rotterdam, en blokfluitkwartet Brisk.

Het orkest de ereprijs manifesteert zich al decennialang als instrument voor componisten, om hun talent te ontwikkelen en visie te realiseren. Dankzij de steun van het Fonds Podiumkunsten kunnen wij dit blijven doen!

Afbeeldingsresultaat voor fonds podiumkunsten logo"