• Start
  • Eerste senior composer YCM 2021 bekend: Tansy Davies

Eerste senior composer YCM 2021 bekend: Tansy Davies

Hierbij kondigen we met trots de eerste senior composer aan van de Young Composers Meeting 2021: Tansy Davies. We zijn erg blij dat zij deel uitmaakt van de komende YCM.

Tansy Davies studeerde aan de Guildhall School of Music & Drama en Royal Holloway. Haar muziek wordt gespeeld door internationaal geprezen ensembles, waaronder het New York Philharmonic, Ensemble intercontemporain, en het Tokyo Symphony Orchestra en op festivals als Ultima, Présences en Warsaw Autumn.

Davies' werk is geïnspireerd door bronnen die zo divers zijn als Zaha Hadid (Spiral House) en Anselm Kiefer (Falling Angel). Haar fascinatie voor de Troubadours komt tot uiting in Troubairitz, de liederencyclus uit 2010. Between Worlds, een reactie op 9/11 met een libretto van Nick Drake, ging in 2015 in première bij English National Opera (geregisseerd door Deborah Warner) en leverde een British Composer Award op. Recente werken omvatten Re-greening voor zangorkest - voor het National Youth Orchestra of Great Britain - en Forest, een concert voor vier hoorns in première door de Philharmonia onder Esa-Pekka Salonen. Cave, een tweede opera-samenwerking met Drake, ging in 2018 in première door Mark Padmore, Elaine Mitchener en de London Sinfonietta.

Davies is universitair hoofddocent compositie aan de Jacobs School of Music, Indiana University, VS.

Tijdens de jaarlijkse Young Composers Meeting bieden wij jonge professionele componisten de mogelijkheid om een stuk voor het ensemble te componeren en zo hun talenten te ontwikkelen, alsmede hun kennis te vergroten en een netwerk op te bouwen. Tijdens deze meeting krijgen de young composers individuele lessen van de senior composers.

Meer over Young Composers Meeting lees je hier: Young Composers Meeting 2021.
Lees meer over Tansy Davies op haar website.

Foto: Konrad Fersterer