• Start
  • Graag verwelkomen we Dyane Donck als senior componist in YCM 2021

Graag verwelkomen we Dyane Donck als senior componist in YCM 2021

Tijd om de tweede senior componist voor de Young Composers Meeting 2021 aan te kondigen. Welkom Dyane Donck!

Dyane Donck is een in Nederland gevestigde componist, muzikant en geluidskunstenaar. Ze is opgeleid in beeldende kunst (Academie voor Schone Kunsten St. Joost Breda) en vervolgens in Muziektechnologie (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), waar ze zich specialiseert in elektronische compositie. Sinds haar afstuderen componeert ze soundscapes voor de Nederlandse radio, ontwikkelt (interactieve) installatiekunst, hedendaagse muziek voor instrumenten & elektronica en speelt in avant-gardistische popbands (o.a. OXOL en Daisy Bell). Ze ontdekt dat ze graag met andere disciplines werkt.

Ze combineert haar verschillende vaardigheden en ervaringen in multidisciplinaire projecten: muziektheatervoorstellingen, installatiekunst, moderne opera's en dansprojecten waarvan de meeste zelf geïnitieerd zijn.

Tijdens de jaarlijkse Young Composers Meeting bieden wij jonge professionele componisten de mogelijkheid om een stuk voor het ensemble te componeren en zo hun talenten te ontwikkelen, alsmede hun kennis te vergroten en een netwerk op te bouwen. Tijdens deze meeting krijgen de young composers individuele lessen van de senior composers.


Lees meer over de Young Composers Meeting: Young Composers Meeting 2021
Lees meer over Dyane Donck op haar website.

Foto: Claudette van de Rakt