• Start
  • Vooruitblik 2021 met artistiek leider Aspasia Nasopoulou

Vooruitblik 2021 met artistiek leider Aspasia Nasopoulou

Vanaf januari 2021 neemt Aspasia Nasopoulou het stokje over van Wim Boerman als artistiek leider van Orkest De Ereprijs. We blikken met haar vooruit op de periode vanaf 2021.

De beperkingen van het moment zullen leidend zijn voor de vorm van onze komende concerten, maar deze regels weerhouden ons er niet van om met enthousiasme en een open blik vooruit te kijken. We willen de band tussen actuele muziek en de actualiteit in de samenleving versterken: laten horen dat nieuwe muziek nodig is.

We gaan dat doen door persoonlijke muzikale achtergronden van componisten zichtbaar te maken in de concerten: door actuele muziek te koppelen aan diverse culturele-, historische contexten en locaties. En door verder te experimenteren met spannende muziektheater(co-)producties.

Onze Aardlek-concerten die in 2021 in CODA zullen plaatsvinden zijn in voorbereiding. We starten deze concertreeks in februari 2021 in een nieuw format op een nieuwe locatie. Naast de uitvoeringen van avontuurlijk repertoire is er elk concert een première waarbij de componist aanwezig zal zijn. Lise Morrison componeert voor het eerste concert nieuw werk rond het thema ‘veranderingen in communicatie door afstand’. We verheugen ons erop om daarbij filosoof Stine Jensen als eerste speciale gast te hebben. Ze gaat in gesprek met publiek, componist en musici.

Ook wordt er hard gewerkt aan de 27e editie van de International Young Composers Meeting, die wordt gehouden van 7-12 maart. Het team van senior componisten zal deze editie bestaan uit Martijn Padding, Richard Ayres, Florian Magnus Maier, Huba de Graaff en Tansy Davies. Ook de voorbereidingen voor het Andriessen Festival op 6 maart zijn in volle gang - er worden onder andere meerdere werken van Tansy Davies uitgevoerd.

Foto: Melanja Palitta