• Start
  • Derde senior componist YCM 2021 bekend: Florian Magnus Maier

Derde senior componist YCM 2021 bekend: Florian Magnus Maier

We zijn blij dat we Florian mogen toevoegen aan het team van senior componisten tijdens de 2021-editie van de Young Composers Meeting. Welkom Florian!

Florian Magnus Maier schreef voor ensembles als het Doelen Ensemble, Cappella Amsterdam en Slagwerk Den Haag. Zijn muziek wordt uitgevoerd in binnen- en buitenland. In zijn composities streeft hij naar toegankelijkheid voor de luisteraar en compositorische verfijning. Beïnvloed door klassieke muziek, diverse wereldmuziekstijlen en black-death-metal, is zijn doel deze invloeden te laten samengaan in iets nieuws. De belangrijkste eigenschappen van zijn composities zijn een sterk gevoel voor puls, virtuositeit, een strikte behandeling van vorm en structuur en een altijd aanwezige donkere spirituele atmosfeer. 

In 2002 ontving Florian de Aanmoedigingsprijs van het Amsterdams Fonds voor Kunsten. Ook ontving hij de Paul Jacobs Memorial Award en een composititieprijs van het Rotterdams Conservatorium.

Tijdens de jaarlijkse Young Composers Meeting bieden wij jonge professionele componisten de mogelijkheid om een stuk voor het ensemble te componeren en zo hun talenten te ontwikkelen, alsmede hun kennis te vergroten en een netwerk op te bouwen. Tijdens deze meeting krijgen de young composers individuele lessen van de senior composers.

Lees meer over de Young Composers Meeting: Young Composers Meeting 2021
Lees meer over Florian Magnus Maier op zijn website.

Foto: Natalia Kempin