• Start
  • Vacature: zakelijk leider

Vacature: zakelijk leider

Orkest De Ereprijs zoekt een zakelijk leider voor 16-20 uur per week.

Al ruim 40 jaar is Orkest De Ereprijs hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Als ‘instrument voor levende componisten’ geven wij opdrachten aan componisten voor composities die het orkest zelf uitvoert. Daarnaast nemen wij het initiatief voor vernieuwende, interdisciplinaire projecten die wij samen met partners realiseren. Met deze aanpak heeft De Ereprijs een eigen plaats verworven in de wereld van de nieuw gecomponeerde muziek.


De belangrijkste pijlers van ons collectief zijn vernieuwing, educatie, talentontwikkeling en interdisciplinariteit. De opdrachten die wij geven aan componisten en onze concerten zijn multidisciplinair, met een gevarieerde inzet van zangers, instrumentalisten, elektronische kunstenaars, dansers, theatermakers en filmers. Inmiddels heeft De Ereprijs ruim 400 opdrachtcomposities uitgeschreven en uitgevoerd.

Orkest De Ereprijs bestaat uit 14 musici die spelen onder leiding van verschillende (gast)dirigenten. De musici zijn lid van de vereniging De Ereprijs. Zij benoemen en controleren het bestuur, dat op zijn beurt de directie aanstelt voor de dagelijkse uitvoering van het beleid. De artistiek leider en zakelijk leider vormen samen de directie. Orkest De Ereprijs is gevestigd in Apeldoorn. Orkest De Ereprijs volgt de Governance Code Cultuur en onderschrijft de Fair Practice Code en de Code Diversiteit &
Inclusie.

Orkest De Ereprijs zoekt een

zakelijk leider
voor 16-20 uur per week

Als zakelijk leider ben je verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische bedrijfsvoering. Je bouwt verder aan de professionalisering van de organisatie en zorgt voor helder beleid en efficiënte werkprocessen, o.a. op het vlak van financiën, bedrijfsvoering, planning, productie, marketing, communicatie en HRM. Samen met de artistiek leider vorm je de directie van het ensemble en ontwikkel je een samenhangende visie en strategie. Je rapporteert aan het bestuur. Samen met de artistiek leider leid je Orkest de Ereprijs naar een volgende fase in zijn ontwikkeling, waarin financiële stabiliteit en een efficiënte organisatie de basis vormen voor de inhoudelijke ambities. Orkest De Ereprijs wordt meerjarig gesubsidieerd door de gemeente Apeldoorn, de gemeente Arnhem, de provincie Gelderland en het Fonds Podiumkunsten.

Taken en verantwoordelijkheden
• Je bent als zakelijk leider verantwoordelijk voor een gezonde financiële exploitatie. Je ontwikkelt in nauw overleg met de artistiek leider een businessplan voor de toekomstige ontwikkeling van het ensemble.
• Samen met de artistiek leider ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleidsplannen ten behoeve van de diverse subsidiënten van Orkest De Ereprijs.
• Je bent verantwoordelijk voor de planning & control cyclus. Je stelt in samenwerking met de (externe) administrateur begrotingen en rapportages op.
• Je draagt bij aan financiële stabiliteit van Orkest De Ereprijs door de ontwikkeling van subsidiebeleid, fondsenwerving, sponsoring en partnerships.

• Je onderhoudt contacten met uiteenlopende stakeholders, zoals overheden, fondsen, samenwerkingspartners en collega-organisaties.
• Je zorgt voor efficiënte werkprocessen op het gebied van planning en productie en overleg en communicatie met de musici.
• Je bent een sparring partner voor de artistiek leider en vertaalt inhoudelijke ambities naar haalbare plannen.
• Je geeft leiding aan een medewerker communicatie & educatie en een medewerker marketing & publiciteit.
• Je bent samen met de artistiek leider verantwoordelijk voor HRM.


Wat breng je mee?
• Je hebt expertise op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, planning en productie, bij voorkeur opgedaan in de podiumkunsten. Je hebt ervaring met het aanvragen en verantwoorden
van subsidies.
• Je voelt je prettig in een kleine organisatie in beweging, bent goed in structureren en organiseren en kan snel schakelen tussen strategie en uitvoering.
• Je hebt ervaring met projectmanagement en het optimaliseren van werkprocessen.
• Je pakt kansen in development en fondsenwerving.
• Je kan goed luisteren en hebt oog voor mensen en de balans tussen de belangen van individuele musici en het ensemble als geheel.
• Je hebt affiniteit met hedendaagse muziek en artistieke innovatie.


Wat bieden wij?
• Een parttime dienstverband, in eerste instantie voor een jaar, met perspectief op verlenging;
• Arbeidsvoorwaarden op basis van opleiding en ervaring, georiënteerd op de CAO Muziek Ensembles;
• Een collegiale werksfeer met aan de muziek toegewijde professionals;
• Flexibele werktijden en mogelijkheid tot hybride werken.


Orkest de Ereprijs wil een afspiegeling zijn van de maatschappij. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.


Procedure
De werving- en selectieprocedure wordt begeleid door cultureel searchbureau Marina Wijn Consultants. Contactpersoon voor deze vacature is Maartje Broekhans. Wij ontvangen je sollicitatie (CV en motivatiebrief) graag zo spoedig mogelijk, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Aanvullende informatie
Extra informatie is te vinden op www.ereprijs.nl. Voor vragen kan je contact opnemen met Maartje
Broekhans: 0618254470, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Je reactie is zeer welkom
Heb je zelf belangstelling voor deze functie of wil je ons attenderen op een mogelijke kandidaat,
neem dan contact op met Maartje Broekhans.