6 april 2019 | Transformatielab #5 | Muziektheater De Plaats, Arnhem

Muziektheater de Plaats en orkest de ereprijs organiseren weer een TransformatieLab. Dit keer in samenwerking met ArtEZ leerlingen van de opleiding Docent Theater en leerlingen van de opleiding Compositie voor Film en Theater!

De leerlingen werkten drie dagen aan een muziektheaterscene. In het TransformatieLab op 6 april worden deze scène onderzoeken getoond en gaan we in gesprek met de makers. 

Mike Meurs, Maike Androsch en Stephan Werner maakten n.a.v scene-ideeën van studenten van Docent Theater nieuwe composities voor orkest de erperijs. In november werden deze scènes bedacht, gemaakt en getoond. Dit keer met drie a vier musici van de ereprijs. Mike Meurs maakte een stuk genaamd Suicide. De regisseur, gefascineerd door een krantenbericht rondom het thema zelfmoord ging op zoek naar teksten uit de theaterliteratuur. Tekst en muziek waren volledig op elkaar afgestemd. Nu in april is het stuk Suicide uitgewerkt tot een compositie voor het hele orkest.

Maike Androsch raakte in gesprek met regisseur Timo Fluitsma. Zijn interesse ligt sterk bij performance-kunst. Samen met Maike en zijn acteurs zocht hij naar de juiste toon voor zijn stuk. Stephan raakte getriggerd door de opmerking: Wij willen een scene maken waarbij Trance muziek de drijfveer is. Het onderzoek: Kan een orkest, zonder allerlei technische toevoegingen toch Trance muziek maken werd gestart. In november met drie instrumenten, op 6 april met een 15-koppig orkest.

Kom kijken en luisteren naar deze nog nooit gespeelde werken op 6 april van 16.30 – 17.30 in de Transformatie-Plaats op de van Oldenbarneveldtstraat 94-15
Entree is gratis!

Datum: zaterdag 6 april 2019
Tijd: 16.30 uur
Locatie: Muziektheater de Plaats, Arnhem (Van Oldenbarneveldtstraat 94-15)