6 maart 2021 | Andriessen Festival | Musis, Arnhem

Ter ere van Louis Andriessen bundelen Phion, orkest van Gelderland en Overijssel, Orkest de EreprijsArtEZ en Musis Arnhem opnieuw hun krachten. Op zaterdag 6 maart 2021 vindt het Andriessen Festival plaats in Musis Arnhem, met muziek van de grootste levende Nederlandse componist en meer.

 adriessenfest2021

RKST21
Phion en Orkest de Ereprijs bundelen hun krachten als RKST21 om de toekomst van de klassieke muziek te ontdekken. Tijdens deze editie speelt RKST21 werken van upcoming componisten en veteranen van de hedendaagse muziek: uitdagend, onverwacht, maar bovenal ook zeer herkenbaar. RKST21 brengt een ode aan de Nederlandse grootheid en muzikale voorloper Louis Andriessen.

Componisten van nu
Eigentijdser en actueler kan het niet: Christiaan Richter schrijft speciaal voor RKST21 nieuw werk: een pianoconcert met als solist Severin von Eckardstein. Deze nieuwe compositie gaat tijdens het festival in première.

Festivalprogramma
Naast RKST21 worden er door verschillende andere ensembles werken uitgevoerd van Louis Andriessen en zijn leerlingen, met een speciale focus op gast-componiste Tansy Davies.