22 februari 2020 | Andriessen Festival | Stadhuis, Arnhem

Ter ere van Louis Andriessen bundelen Het Gelders Orkest, orkest de ereprijs, ArtEZ en Musis Arnhem opnieuw hun krachten. Op zaterdag 22 februari vindt het Andriessen Festival plaats in het Arnhemse Stadhuis, met muziek van de grootste levende Nederlandse componist en meer.

RKST21
Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs bundelen hun krachten als RKST21 om de toekomst van de klassieke muziek te ontdekken. Tijdens deze editie speelt RKST21 onder leiding van Clark Rundell werken van upcoming componisten en veteranen van de hedendaagse muziek: uitdagend, onverwacht, maar bovenal ook zeer herkenbaar.

Muziek van vandaag en morgen
Klassieke muziek maar dan anders: we horen elementen uit de pop, folk en jazz. RKST21 brengt een ode aan de Nederlandse grootheid en muzikale voorloper Louis Andriessen. We horen Vermeer Pictures uit 2005, een werk voor twee piano's en groot ensemble. 

Componisten van nu
Eigentijdser en actueler kan het niet: Ed Bennett schreef, in opdracht van Het Gelders Orkest, speciaal voor dit ensemble nieuw werk, vers van de notentafel, met als soliste sopraan Caroline Cartens. Hiernaast gaat er ook een nieuw werk van een student compositie Theater & Film in première op zaterdag 22 februari, welke tijdens het Openingsconcert YCM ook gespeeld zal worden.

Programma RKST21
Louis Andriessen - Vermeer Pictures 
Ed Bennett - nieuw werk (zang: Caroline Cartens)
n.t.b. (student ArtEZ) - nieuw werk

Festivalprogramma: op zaterdag 22 februari zal een uitgebreider festivalprogramma zijn. Hierover en over het kopen van kaarten, volgt binnenkort meer informatie.

Meer informatie?
Datum: zaterdag 22 februari 2020
Locatie: Stadhuis, Arnhem
Prijzen: Toegang €20 | Student, CJP, scholier €15,00
Ticketlink volgt

 

Foto: Marco Borggreve