27 november 2021 | ReGeneration: Personal Cultures | Gigant, Apeldoorn

In het kader van Re-Generation 2021 heeft Orkest De Ereprijs componisten uitgenodigd om nieuwe composities te schrijven die genres en generaties verbinden. Met deze nieuwe stukken voor Orkest De Ereprijs bieden ze een verdiepend inzicht in achtergronden en herkomsten. Luisteraars van verschillende culturen en tradities kunnen elkaar hier tegenkomen in een stroom van nieuwe muzikale versmeltingen. Deze serie van De Ereprijs genereert nieuwe verbindingen dwars door tijden en culturen.

#1: Personal Cultures
Persoonlijke achtergrond is, net als bij ons allemaal, bij een componist onontkoombaar. Maar welke invloed heeft het op zijn of haar werk? De Ereprijs gaf vijf componisten opdracht een antwoord te componeren op de vraag: “waar komt dit vandaan?”. De stukken in dit programma belichamen hun persoonlijke band met een muziekcultuur. Voor drie van de componisten is dat sterk verbonden aan hun krachtige carrière als instrumentalist. Voor allen aan hun multitalent.

Bezetting
Orkest De Ereprijs
Gregory Charette dirigent
Ned McGowan contrabasfluit
Jasna Veličković velicon
Oğuz Büyükberber klarinet

Programma
Ned McGowan - Found in Translation (première)
Jasna Veličković - while we were asleep (première)
Oğuz Büyükberber - Where are you from? (première)
Ted Hearne - To Be Whole Is To Be Part  (première)
Christopher Trapani - Rumba Ingombra (Encumbered Rumba) (première)

Concertdata
Woensdag 24 november | 20:00 uur | Musis Arnhem | bestel kaarten
Zaterdag 27 november | 20:00 uur | Gigant Apeldoorn | bestel kaarten

Extra op 24 november: Meet&greet! Bezoekers  zijn na afloop van het concert welkom in de Van Beinumzaal waar de 5 componisten aanwezig zijn om hun werk toe te lichten en vragen te beantwoorden. De gesprekken worden geleid door programmanaker en journalist Thea Derks.

De opdrachten voor de composities van Ted Hearne & Christopher Trapani zijn verstrekt door Gaudeamus Muziekweek, the Netherland-America Foundation en Orkest De Ereprijs. De opdrachten voor de composities van Ned McGowan en Oğuz Büyükberber zijn verstrekt door het Fonds Podiumkunsten.