11 september | Personal Cultures | Gaudeamus Festival

De serie Personal Cultures van Orkest de Ereprijs genereert nieuwe verbindingen dwars door tijden en culturen. Persoonlijke achtergrond is, net als bij ons allemaal, bij een componist onontkoombaar. Maar welke invloed heeft het op zijn of haar werk? De Ereprijs gaf zes componisten opdracht om een antwoord te componeren op de vraag: “waar komt dit vandaan?”.
De stukken uit dit programma belichamen hun persoonlijke band met een muziekcultuur. Deze nieuwe werken voor De Ereprijs bieden een verdiepend inzicht in achtergronden en herkomsten. Luisteraars van verschillende culturen en tradities kunnen elkaar hier tegenkomen in een stroom van nieuwe muzikale versmeltingen. Op de laatste dag van het Gaudeamus Festival brengt De Ereprijs deze bijzondere composities ten gehore. 
 
Programma
 
Christopher Trapani - Rumba Ingombra
Jasna Veličković - while we were asleep
Oğuz Büyükberber - Where are you from?
Ted Hearne - To be whole is to be part
Ned McGowan - Found in Translation
 
Uitvoerenden 
 
Orkest de Ereprijs o.l.v. Gregory Charette
 
Jasna Veličković - velicon
Oğuz Büyükberber - basklarinet
Ned McGowan - contrabasfluit
 
Concertinformatie
Datum: Zondag 11 september 2022
Locatie: Tivoli Vredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht
 
Tickets via Gaudeamus
 
Het jaarlijkse Gaudeamus Festival is het oudste muziekfestival van Nederland en vindt sinds 2011 plaats in Utrecht. Het is dé internationale ontmoetingsplek voor jonge componisten en muziekpioniers wereldwijd. Een belangrijk onderdeel van het Gaudeamus Festival is de uitreiking van de Gaudeamus Award, een aanmoedigingsprijs voor componisten tot en met 35 jaar. Zie de website van Gaudeamus voor meer informatie over het programma en de Award.