Young Composers Meeting 2022

 De 28e Young Composers Meeting: 20 tot en met 25 februari 2022, Apeldoorn 

Over de Young Composers Meeting
De jaarlijkse Young Composers Meeting is een initiatief van Orkest De Ereprijs. Wij bieden jonge professionele componisten tot 30 jaar oud de mogelijkheid om een stuk voor het ensemble te componeren en zo hun talenten te ontwikkelen, alsmede hun kennis te vergroten en een netwerk op te bouwen.

Tijdens deze week in Apeldoorn komen zestien geselecteerde deelnemers samen. Zij schrijven ieder een stuk voor het orkest en zangers. De week bestaat uit repetities, lezingen en individuele lessen van onze senior composers. Dit jaar zijn Richard Ayres, Martijn Padding, Trevor Grahl, Alison Isadora en Huba de Graaff de senior componisten. Georgi Sztojanov coacht de zangers en zangeressen. Aan het eind van de week vindt het Slotconcert plaats. Na afloop besluit een jury van vooraanstaande componisten welke drie getalenteerde deelnemers compositieopdrachten winnen.

Tijdens de Young Composers Meeting dirigeert Gregory Charette het orkest.


Aanmeldingen voor de YCM 2022 zijn gesloten.


We maken een selectie van maximaal 16 deelnemers. Begin november worden de deelnemers geïnformeerd over hun deelname.

De geselecteerde deelnemers worden verzocht een korte compositie (3 minuten) in te leveren voor Orkest De Ereprijs. De composities van 3 minuten worden door de week gerepeteerd en uitgevoerd tijdens het Slotconcert. De compositie moet voor 15 januari 2022 worden ingeleverd. Details over de instrumentatie van De Ereprijs worden na de selectie meegedeeld.

- Het inschrijfgeld bedraagt € 450, dit is inclusief accommodatie en maaltijden.
- De deelnemers verblijven in gedeelde kamers in een hotel in Apeldoorn.
- De deelnemers dienen zelf voor vervoer naar Apeldoorn te zorgen.
- Bij het Slotconcert krijgen drie veelbelovende componisten de opdracht om een nieuwe compositie te schrijven.

 
 

Opdrachtcomposities:

- Frank van der Wal Fonds-commissie: een nieuw werk voor Orkest De Ereprijs, voor uitvoering tijdens hun vele concerten. Gage: € 2.500,-

- Orkest De Ereprijs-commissie: een nieuw werk voor Orkest De Ereprijs, voor uitvoering tijdens hun vele concerten. Gage: € 2.500,-

- RKST21-commissie: een nieuw werk voor RKST21, voor uitvoering tijdens het Andriessen Festival 2023. Gage: € 1.500,- 


Bekijk hier YCM Interviews met eerdere deelnemers, de lijst met Senior composers sinds de start van de YCM in 1995 en de lijst met YCM Laureaten.