Young Composers Meeting

Over de Young Composer Meeting

De jaarlijkse YCM is een initiatief van De Ereprijs. Vijftien jonge, professionele componisten tot en met dertig jaar krijgen de mogelijkheid om aan hun eigen compositie te werken en zo hun talenten te ontwikkelen, hun kennis te vergroten en hun netwerk op te bouwen.
 
Tijdens deze week repeteren de deelnemers hun werk, waaraan zij voor de YCM hebben gewerkt. Ze worden daarbij begeleid door ervaren componisten, volgen lezingen en individuele lessen. De intensieve week wordt afgesloten met een concert. De meest veelbelovende deelnemers, naar het oordeel van een onafhankelijke jury van vooraanstaande componisten, krijgen als aanmoediging een betaalde compositie-opdracht toegekend. Alle composities worden door Orkest De Ereprijs en zangers van het Koninklijk Conservatorium Den Haag uitgevoerd tijdens het Slotconcert op vrijdag 3 maart in theater Gigant, Apeldoorn.

De 29e editie is in de week van 26 februari tot 3 maart 2023. De aanmeldingen zijn nu geopend!

Geïnteresseerd? Vanaf 1 juni 2022 tot en met 9 september 2022 kan je je aanmelden.

Voor een succesvolle aanmelding hebben we het volgende nodig:

  • Een compleet ingevuld aanmeldformulier;
  • Een CV/korte biografie;
  • Partituur en opname van een recent werk.

De materialen ontvangen wij graag via wetransfer op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het deelnamegeld bedraagt €450,-. Hier zitten hotelovernachtingen, maaltijden, individuele lessen, lezingen en extra activiteiten bij inbegrepen.

Eind september worden de geselecteerde componisten op de hoogte gebracht!

Uit te reiken commissies:

- Frank van der Wal Fonds-commissie: een nieuw werk voor Orkest De Ereprijs, voor uitvoering tijdens hun vele concerten. Gage: € 2.500,-

- Orkest De Ereprijs-commissie: een nieuw werk voor Orkest De Ereprijs, voor uitvoering tijdens hun vele concerten. Gage: € 2.500,-

- RKST21-commissie: een nieuw werk voor RKST21, voor uitvoering tijdens het Andriessen Festival 2023. Gage: € 1.500,-

Young Composers Meeting - Impression

Young Composers Meeting - Impression

 
Meer artikelen...