• Start

Vacature: zakelijk leider

Al ruim 40 jaar is Orkest De Ereprijs hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Als ‘instrument voor levende componisten’ geven wij opdrachten aan componisten voor composities die het orkest zelf uitvoert. Daarnaast nemen wij het initiatief voor vernieuwende, interdisciplinaire projecten die wij samen met partners realiseren. Met deze aanpak heeft De Ereprijs een eigen plaats verworven in de wereld van de nieuw gecomponeerde muziek.


De belangrijkste pijlers van ons collectief zijn vernieuwing, educatie, talentontwikkeling en interdisciplinariteit. De opdrachten die wij geven aan componisten en onze concerten zijn multidisciplinair, met een gevarieerde inzet van zangers, instrumentalisten, elektronische kunstenaars, dansers, theatermakers en filmers. Inmiddels heeft De Ereprijs ruim 400 opdrachtcomposities uitgeschreven en uitgevoerd.

Orkest De Ereprijs bestaat uit 14 musici die spelen onder leiding van verschillende (gast)dirigenten. De musici zijn lid van de vereniging De Ereprijs. Zij benoemen en controleren het bestuur, dat op zijn beurt de directie aanstelt voor de dagelijkse uitvoering van het beleid. De artistiek leider en zakelijk leider vormen samen de directie. Orkest De Ereprijs is gevestigd in Apeldoorn. Orkest De Ereprijs volgt de Governance Code Cultuur en onderschrijft de Fair Practice Code en de Code Diversiteit &
Inclusie.

Orkest De Ereprijs zoekt een

zakelijk leider
voor 20-24 uur per week

Lees meer

Napolov's Slagwerkmarathon in première

Een slagwerkmarathon die de oren laat tuiten! Orkest De Ereprijs en slagwerker Konstantyn Napolov sloegen de handen ineen voor een gezamenlijk programma, met louter wereldpremières. Vijf Internationale componisten zochten naar de gouden combinatie tussen een uitmuntende soloslagwerker en de unieke bezetting van De Ereprijs.

Lees meer

h/AI, human vs. Artificial Intelligence

De spanning tussen H.I. en A.I. vergt dus ‘serieus’ onderzoek. Partners Veenfabriek, Ereprijs en ECHO gaan deze uitdaging aan in de productie Aldus sprak A.I. Een 14-koppig orkest, 3 acteurs, vele robots en A.I... Samen willen we boven ‘onszelf’ uitstijgen op weg, en verlangend, naar een betere versie van ‘ons’, gaan we op zoek naar wie we zijn. In interactie met onze eigen testversie van A.I. leren we ‘haar/hem/hen/het’ kennen en willen we leren hoe een betere versie van onszelf te worden. Misschien kunnen we dan A.I. nog wel iets menselijks leren!

Lees meer