Educatie

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, zittende mensen en baard

Het orkest de ereprijs onderneemt veel voor en met scholieren, waaronder het leren componeren. In het menu vind je onze projecten. Het ereprijs-compositieproject op scholen kent een bijzondere vorm van interactiviteit en verbinding. Het is een laboratorium in handen van jongeren met de ereprijs als instrument. In Apeldoorn laten we rond de honderdvijftig jongeren jaarlijks kennis maken met het orkest tijdens het Demonstructieconcert. We vragen een jonge professionele componist te vertellen over haar/zijn werk en gebruiken hierbij de ereprijs ondersteboven en binnenstebuiten.

Het Demonstructieconcert vindt plaats in samenwerking met studenten van de Opleiding Docent Muziek (ArtEZ Zwolle) die de senior componist interviewen, en waarbij scholieren uit Apeldoorn, Doetinchem, Ede, Barneveld, Almelo, Amersfoort, Bochum, Hattingen en Nijmegen het concert bijwonen. 

 Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, zittende mensen en binnen

 

 Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, staande mensen

 

In voorgaande jaren heeft de ereprijs ook projecten gedaan waarbij jongeren in een weekend een compositie maakten voor het orkest. Zie hieronder de trailer van die projecten: