Muziektheater

Orkest de Ereprijs werkt nauw samen met nieuwe componisten, solisten en specialisten uit allerlei gelederen. Op deze manier komen verschillende (interdisciplinaire) projecten tot stand. Of deze nou klein of groot zijn – wij werken altijd met de volledige orkestbezetting. De genodigde componisten krijgen dan ook de opdracht om voor het gehele ensemble te schrijven. Wij zijn wél flexibel in  de uiteindelijke inzet van instrumenten: onze musici zijn open voor verscheidene vormen van muziek maken.

Voorbeelden van recente producties zijn de opera’s Ontheemd!  en Who’s afraid of Orfeo?, waarin naast de nieuwe composities ook complete toneelbeelden en videoprojecties zijn gecreëerd. In het menu links vindt u meer voorbeelden en beschrijvingen van zulke projecten.

Binnen educatie, talentontwikkeling en concerten richten wij ons uitsluitend op actuele muziek. Wij omarmen daarin andere genres en kunstvormen. Zo kunnen wij ons richten op een breed geïnteresseerd publiek en de toegankelijkheid van de hedendaagse muziek behouden.

Orpheo
Merlijn Runia
Mixed Emotions
Kate Moore
Kaveh Vares
Arash Roozbehi
Grenspost Zinnewald
Louis Andriessen
Grenspost Zinnewald
Grenspost Zinnewald
DeStaat
Mixed Emotions