• Start
  • Concertagenda
  • 26 februari 2019 | YCM: Lezing Richard Ayres & Anna Korsun | Gigant, Apeldoorn

26 februari 2019 | YCM: Lezing Richard Ayres & Anna Korsun | Gigant, Apeldoorn

Zoals ieder jaar worden er tijdens YCM lezingen gehouden door de senior composers. Deze zijn vrij toegankelijk en vinden van maandag 25 februari t/m donderdag 28 februari iedere avond om 20.00 u plaats in de concertzaal van Gigant.


Anna Korsun
is componiste en performer. Ze komt uit Donetsk, Oekraïne en heeft gestudeerd aan de P. I. Tchaikovsky National Academy of Music in Kiev en The University of Music and Performing Arts Munich bij Prof. Moritz Eggert. In 2014 won ze de Gaudeamus Muziekprijs. Zowel als componiste als performer heeft Anna deelgenomen aan vele festivals, waaronder Eclat, Der Sommer in Stuttgart, International Summer Course for New Music in Darmstadt en Kievmusicfest. 

Richard Ayres (Cornwall, 1965) is een Brits componist. Hij kreeg les van Morton Feldman en Louis Andriessen. Sinds september 1989 werkt en woont hij in Nederland. Hij studeerde compositie, elektronische muziek en trombone aan de Polytechnic, Huddersfield. Vervolgens studeerde hij bij Louis Andriessen aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag), waar hij in 1992 afstudeerde. Richard Ayres maakte composities in opdracht van vele ensembles en orkesten, waaronder ASKO Schönberg, Ives Ensemble, het Nederlands Ballet Orkest, het Radio Symfonie Orkest, City of Birmingham Symphony Orchestra en London Sinfonietta. In 1994 won hij de Gaudeamusprijs voor compositie. In 1999 kreeg hij een aanbeveling aan het Unesco Rostrom of Composers en in 2003 ontving hij de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs. Sinds 2006 is Richard Ayres naast componist tevens werkzaam als docent compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.


Overige lezingen:
Maandag 25 februari: Lezing Ed Bennett & Silvia Borzelli
Dinsdag 26 februari: Lezing Richard Ayres & Anna Korsun
Woensdag 27 februari: Lezing Martijn Padding
Donderdag 28 februari: Lezing Georgi Sztojanov