• Start
  • Concertagenda
  • 26 februari 2019 | YCM: Nachtconcert The Chronometers Orchestra ft. Matangi Quartet | Gigant, Apeldoorn

26 februari 2019 | YCM: Nachtconcert The Chronometers Orchestra ft. Matangi Quartet | Gigant, Apeldoorn

Na afloop van de lezingen vinden op de maandag, dinsdag en woensdag nachtconcerten plaats van 22.00 tot 23.00 uur. Deze concerten zijn in de concertzaal in Gigant.

The Chronometer's Orchestra, onder artistiek management van Zacharias S. Falkenberg, combineert de essentie van moderne klassieke muziek met experimentele jazz. Falkenberg's invloeden in de muziek zijn onder andere: Frank Zappa, Soft Machine, Django Bates, Miles Davis, Igor Stravinsky, Karlheinz Stockhausen en Gyorgy Ligeti. De muziek straalt het gevoel van rebellie en anti-establishment uit, je kunt zeggen dat het Punk en Alternative is. TCO is een echte ondergrondse insidertip voor mensen die graag bij willen blijven in de culturele wereld, maar ook willen feesten! Dat zijn de concerten van TCO!

TCO heeft een eigenaardige setting: 5 hoorns, een strijkkwartet en een ritmesectie bestaande uit piano, 2 gitaren, staande bas, marimba en drums. Leden van de groep zijn bekende muzikanten als drummer Yonga Sun, bassist Dion Nijland, pianist Philipp Rüttgers en het befaamde Matangi strijkkwartet.

In augustus 2016 was Falkenberg de eerste winnaar van de prestigieuze Rogier van Otterloo Award, uitgereikt door het Metropole Orkest.

Overige nachtconcerten:
Maandag 25 februari: Nachtconcert Ensemble Modelo62
Dinsdag 26 februari: Nachtconcert The Chronometers Orchestra ft Matangi Quartet
Woensdag 27 februari: Nachtconcert Decibel

Kaarten voor de Nachtconcerten kosten €10,00 en zijn te bestellen via Podium Gigant: www.gigant.nl / 055 521 63 46