Welkom Erik-Jan!

We zijn zeer verheugd Erik-Jan de With te mogen verwelkomen als saxofonist bij Orkest De Ereprijs per mid-september. We kijken uit naar zijn komst!

Erik-Jan volgt Ans van Dijk op. Ans neemt na ruim 40 jaar afscheid als saxofonist van De Ereprijs.

Over Erik-Jan
Erik-Jan studeerde in 2005 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag onder de voogdij van Leo van Oostrom, Frank Timpe, Hans de Jong (Antwerpen) en David Kweksilber.

Zijn kwartet The Hague Saxophone Quartet (voorheen Python saxofoonkwartet) won het prestigieuze Concours Vandoren en werkte samen met artiesten met veel verschillende achtergronden, waaronder Ilya Pfeiffer (dichter), de Gents, Johan Zomer, Jeroen Willems (acteur), Paul Koek (theater), Hartley Hall (filmmaker) en Marije Nie (tapdanser). De wereldberoemde Nederlandse componist Louis Andriessen schreef de opera Inanna voor het kwartet.

Erik-Jan treedt regelmatig op in heel Nederland en internationaal met vele Nederlandse orkesten en ensembles. Steden zijn onder meer New York, Princeton, Valencia, Madrid, Gent, Antwerpen, Brussel, Parijs, Berlijn, Wenen, Keulen, Londen, Cambridge, Brno en Praag.

Onder zijn leiding als oprichter en artistiek leider is het Westland Saxofoon Festival uitgegroeid tot een van de grootste saxofoonfestivals van Nederland die tweejaarlijks wordt gehouden.