Aljosja Buijs - Piano / toetsen

 

Aljosja Buijs studeerde piano en kamermuziek bij Janine van Mever, Marjès Benoist en Willem Brons in Arnhem en Amsterdam. Na zijn kamermuziekopleiding kon hij direct aan de slag als correpetitor aan het ArtEZ Conservatorium.

Nu is hij op dit conservatorium o.a. verantwoordelijk voor de vooropleiding, coördinator Educatieve Vakken, pianodocent en aanjager van een geheel nieuw curriculum voor Klassieke Muziek in Zwolle.

Als solist concerteerde hij in concerten van Beethoven, Mozart, Haydn, Gershwin, Saint Saëns en Janacek en speelde in zeer verschillende ensembles van Schotland tot China.

Lesgeven is al 30 jaar een grote liefde van Aljosja en nieuwe muziek speelt hierbij een belangrijke rol. Zo ging Opera Antonio, een opera geheel gemaakt door zijn leerlingen van 6 tot 18, in 2013 in première met 4 zangers, een acteur en Aljosja achter de piano. Nieuwe leerling-compositie-projecten staan in de komende jaren op het programma: een theaterproductie met verteller, een dansvoorstelling en een ode aan de liefde.

Aljosja is hiernaast medeoprichter van de Nieuwe Arnhemse Muziekschool.

Daarnaast houdt hij van koken (verse ravioli met ricotta en salieboter), rode wijn uit de Bordeaux en in zijn tuin nutteloos wegdromen in de zon.

www.aljosjabuijs.nl