Young Composers Meeting 2014

Tijdens  het slotconcert hoor je het resultaat van een week concentratie, hard werken en uitwisselen van ideeën. Op deze avond ontmoet je de componisten van de toekomst op zijn best. Zestien bijzondere composities uit alle windstreken die na een zorgvuldige selectie in het najaar van 2013, deze week in Apeldoorn mochten werken met dé senior componisten van dit moment: Louis Andriessen, Martijn Padding, Richard Ayres, Anna Meredith en Ed Bennett. Zij zullen ook de jury vormen voor de toekenning van de drie opdrachten.

De jonge componisten kunnen een opdracht verwerven voor het schrijven van een compositie voor orkest de ereprijs, voor het schrijven van een solostuk voor de Internationale Masterclass Apeldoorn en voor het schrijven voor een werk voor klein ensemble van het Nationaal Jeugd Orkest. Het slotconcert is voor iedereen met een muzikaal hart en een nieuwsgierige geest!

De componisten hebben composities geschreven voor orkest de ereprijs en een keuze uit 3 vrouwenstemmen. De zangers studeren aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en worden deze week gecoacht door hoofdvakdocent Gerda van Zelm.