19 februari 2022 | Andriessen Festival | Musis, Arnhem

Een ode aan Louis Andriessen
Ter ere van Louis Andriessen bundelen Phion, Orkest De Ereprijs, ArtEZ en Musis Arnhem opnieuw hun krachten. Op zaterdag 19 februari vindt de vierde editie van het Andriessen Festival plaats in Musis Arnhem.

RKST21
Phion en Orkest De Ereprijs bundelen hun krachten als RKST21 om de toekomst van de klassieke muziek te ontdekken. Tijdens deze editie speelt RKST21 werken van upcoming componisten en veteranen van de hedendaagse muziek: uitdagend, onverwacht, maar bovenal ook zeer herkenbaar. RKST21 brengt een ode aan de Nederlandse grootheid en muzikale voorloper Louis Andriessen.

Componisten van nu
Eigentijdser en actueler kan het niet: Christiaan Richter schrijft speciaal voor RKST21 nieuw werk: muTaTum is een pianoconcert dat verwijst naar de legendarische en fabelachtig virtuoze blinde jazzpianist Art Tatum (1909-1956). Deze nieuwe compositie gaat tijdens het festival in première. Om muTaTum ten gehore te kunnen brengen gaan wij de samenwerking aan met niemand minder dan Ermis Theodorakis.

Festivalprogramma
Naast RKST21 worden er door verschillende andere ensembles werken uitgevoerd van Louis Andriessen en zijn leerlingen. Het volledige festivalprogramma wordt op een later moment bekend gemaakt.

Praktische informatie
Zaterdag 19 februari 2022
Musis, ArnhemLees meer...
In Memoriam: Louis Andriessen (1939 - 2021)